Az Onyx Műhely és az új ONYX célja a progresszív magyar konyha bemutatása, amely a művészet, a tudomány és a gasztronómia összefonódásán alapul, helyi alapanyagokat használ, és nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra.

Új szemszögből közelítjük meg a vendéglátást, és ennek a kulcsfontosságú eleme kiemelt figyelmet fordítani az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásra. Megértettük, hogy lassítanunk kell, és komolyabban kell vennünk társadalmi és környezeti felelősségünket.

Csak akkor tudunk felelősségteljesen működni, ha szem előtt tartjuk a környezetre gyakorolt hatásunkat. Ennek érdekében figyelembe vesszük a termékek és alapanyagok teljes életciklusa során keletkezett kibocsátást, a működéshez szükséges energiafelhasználást, a munkavállalók ingázásához köthető kibocsátást, a környezetbarát tisztítószerek használatát és a fogyasztók bevonását. A cél érdekében együtt dolgozunk az ellátási lánc minden szereplőjével. Fenntarthatósági stratégiát dolgozunk ki, melyhez felmérjük azoknak a területeknek a fenntarthatósági aspektusait, amelyek meghatározzák az Onyx Műhely működését.

7 fő területen a következőket részesítjük előnyben:

01Élelmiszer-
alapanyagok

03Energiafogyasztás

05Hulladékkezelés

07Karbonlábnyom
számítás

02Bútorok, berendezések
és kiegészítők

04Tisztítószerek

06Szemléletformálás